Skip to main content

Een online reserveringssysteem: Wat zijn de voordelen voor jouw vereniging?

In een tijdperk waarin digitalisering de norm wordt, is het voor verenigingen cruciaal om bij te blijven. Een online reserveringssysteem is niet alleen een trend, maar ook een noodzaak geworden voor veel sportverenigingen. Maar wat maakt het zo speciaal en hoe kan het jouw vereniging ten goede komen? Duik met ons mee in de wereld van online reserveringen en ontdek de onmisbare voordelen voor jouw vereniging.
vrouwelijke tennisspeelster op veld

Het belang en gemak van online reserveren

Bij AllUnited merken we een opvallende toename in de populariteit van sporten waarvoor reserveringen essentieel zijn. Denk hierbij aan racketsporten zoals padel en tennis, maar ook aan schaatsen en gymnastieklessen.

Om de organisatie van het boeken van banen, velden en uitrusting gestroomlijnd te houden, vragen clubs hun leden om vooraf te reserveren. In deze context is een online reserveringssysteem voor verenigingen absoluut cruciaal geworden.

Wat is een online reserveringssysteem?

Een online reserveringssysteem is een systeem dat het makkelijk maakt voor leden van jouw vereniging om online banen, velden en materialen te reserveren voor het uitvoeren van sporten. Dit kan via een website of een app. Daarnaast zorgt een online reserveringssysteem voor het voorkomen van dubbele boekingen en het behouden van een duidelijk overzicht van de baanbezetting.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van reserveringssoftware voor verenigingen?

Enerzijds zijn er voordelen voor leden: Een online reserveringssysteem is de meest gebruiksvriendelijke manier voor leden van de vereniging om banen, velden of materialen te reserveren. Leden kunnen dit op ieder moment van de dag zelfstandig doen, via een website of een app.

Ook zijn er voordelen voor verenigingen: Doordat het systeem volledig geautomatiseerd is, bespaart het vrijwilligers tijd en behoud je als vereniging op ieder moment overzicht op de bezetting van banen, velden of materialen.

Hoe helpt een online reserveringssysteem een vereniging groeien?

Een online reserveringssysteem helpt een vereniging op meerdere manieren groeien, namelijk:

 • Het maakt het gemakkelijker voor leden om de middelen te reserveren die ze nodig hebben. Dit betekent dat meer mensen kunnen deelnemen aan de activiteiten die de vereniging aanbiedt.
 • De vereniging kan gemakkelijker bijhouden wat er wordt gereserveerd en wie er reserveert. Zo kun je als vereniging jouw middelen beter beheren en ervoor zorgen dat iedereen een eerlijke kans heeft om ze te gebruiken of zien of er een aanleiding is om uit te breiden. Daarnaast bespaart het tijd voor de verantwoordelijken. Deze tijd kan vervolgens gebruikt worden om te werken aan andere doelen van de vereniging.
 • Het biedt, als de vereniging dat wenst, ook niet-leden een mogelijkheid om een baan te reserveren zonder daarvoor eerst langs te komen bij de vereniging. Via het online systeem kunnen ze eenvoudig boeken zonder eerst lid te worden. Hierdoor komen meer mensen in aanraking met de vereniging.

Het beste online reserveringssysteem voor jouw vereniging!

AllUnited is opgericht om de essentiële taken binnen de vereniging zo eenvoudig en efficiënt mogelijk in goede banen te leiden. En daarin mag een baanreserveringssysteem natuurlijk niet ontbreken!

Met onze online reserveringssoftware kan jouw vereniging:

 • Leden en niet-leden makkelijk en gebruiksvriendelijk laten reserveren.
 • Eventuele betalingen meteen afhandelen in het systeem.
 • Automatisch een bevestigingsemail naar de leden laten sturen bij een reservering.

Lees meer over onze aanvullende module Afhangbord.

afhangbord

Veelgestelde vragen

Wat is een online reserveringssysteem?

Een online reserveringssysteem is een systeem waarmee mensen online zaken als banen, velden of materialen kunnen reserveren. Dit kan via een website of een app.

Hoe werkt een online reserveringssysteem?

Het reserveringssysteem van AllUnited is heel eenvoudig, in slechts 4 stappen kunnen leden een reservering maken.

 1. Website of app openen
  Wanneer iemand iets wil reserveren binnen de vereniging, gaat hij of zij naar de website of app.

 2. Selectie van de reservering
  Het lid selecteert het type reservering (baan, materiaal, zaal) en de datum en tijd waarop het lid wil reserveren. Het reserveringssysteem zorgt ervoor dat de bezoeker precies kan zien op welke data en tijden de gewenste middelen beschikbaar zijn.

 3. Bevestigen van de reservering
  De volgende stap is het invullen van gegevens en het controleren van de reservering. Daarna wordt de reservering bevestigd.

 4. Bevestigingsmail
  Zodra de reservering is voltooid, ontvangt de persoon een bevestigingsmail of sms. Dit wordt allemaal automatisch geregeld via het online reserveringssysteem.
Wat zijn de voordelen van een online reserveringssysteem binnen verenigingen?

Ten eerste maakt een online reserveringssysteem het gemakkelijker voor leden en niet-leden om te reserveren. Dit betekent dat meer mensen kunnen deelnemen aan de activiteiten die de vereniging aanbiedt.

Ten tweede kan de vereniging gemakkelijker bijhouden wat er wordt gereserveerd en wie er reserveert. Zo kan je als vereniging jouw middelen beter beheren.

Waar moet je op letten tijdens het kiezen van een geschikt online reserveringssysteem?

De belangrijkste aspecten om op te letten tijdens het kiezen van een geschikt systeem zijn gebruiksgemak, een duidelijk overzicht met beschikbare data en tijden, een systeem dat een automatische bevestigingsmail uitstuurt en de eventuele kosten meteen kan verwerken.

Op welke functies moet je letten bij het kiezen van een online reserveringssysteem voor jouw vereniging?

De toegevoegde waarde van een online reserveringssysteem is inmiddels duidelijk. Elke vereniging die leden en niet-leden de mogelijkheid geeft iets te reserveren heeft een online reserveringssysteem nodig. Maar waar moet een reserveringssysteem aan voldoen?

De mogelijkheid om beschikbaarheid te zoeken en te reserveren voor specifieke data en tijden
Misschien wel de meest essentiële functie van een online reserveringssysteem is dat de leden een voor hun schikkende tijd en datum kunnen zoeken en reserveren.

De mogelijkheid om een specificatie van de kosten van de reservering te zien
Een belangrijk aspect aan online reserveren voor leden is duidelijkheid. Soms komen er kosten kijken bij een reservering, bijvoorbeeld voor niet-leden. Zorg dat het gebruikte systeem de mogelijkheid heeft deze eventuele kosten te specificeren en duidelijk te laten zien.

Het systeem kan direct eventuele betalingen afhandelen
Als er kosten bij de reservering komen kijken is het van belang voor zowel de bezoeker als de vereniging dat de kosten meteen afgedaan worden.

Een bevestigingsmail die informatie geeft over de reservering
Door een automatisch verstuurde confirmatie van de gemaakte reservering te versturen en daarbij de mogelijkheid aan te bieden om de reservering tijdig aan te passen, verschaf je duidelijkheid en service.

Maak kennis met het reserveringssysteem van AllUnited!