Skip to main content

ClubApp: Digitale smaakmaker, óók voor niet-sportverenigingen

Het studentenleven staat bekend om de bruisende activiteiten, het smeden van vriendschappen en creëren van onvergetelijke herinneringen. Maar als we eerlijk zijn, het communiceren binnen een vereniging kan uitdagend zijn. Als studentenvereniging met 550 actieve leden en 700 reünisten heeft D.E.R.M. hier een oplossing voor gevonden: de AllUnited ClubApp. Met gemiddeld meer dan 100 sessies per dag, is de ClubApp Premium een integraal onderdeel geworden van hun dagelijkse activiteiten.

Nieuwe vorm van verenigen

De Amsterdamse studentenvereniging D.E.R.M., maakt op een andere manier gebruik van de AllUnited ClubApp, die oorspronkelijk is ontwikkeld en uitgerold bij meer dan 900 sportverenigingen. De studentenvereniging bewijst dat die grenzen allang zijn vervaagd. De ClubApp is niet alleen beperkt tot de traditionele sportclub, maar een handige aanvulling voor culturele, sociale en maatschappelijke verenigingen. De ClubApp is als een canvas – hij is te gebruiken zoals een community dat zelf wil.

Versterkt het community gevoel

Een van de meest opvallende aspecten van de ClubApp Premium zijn de dynamische groepen. Deze functie stelt groepen binnen de vereniging in staat om naadloos te communiceren, plannen te maken en samen te werken. Dit draagt bij aan een sterk gevoel van verbondenheid en bevordert de opbouw van een hechte community.

‘Voorheen communiceerden we via kanalen zoals Instagram, WhatsApp en e-mail. Dit resulteerde soms in het verlies van leden die niet op de hoogte waren. Met de AllUnited ClubApp kunnen we nu direct alle leden bereiken en betrokken houden.’

Annelein van Reijen (Materiaalmeester en Appbeheerder)

Vereenvoudigt materiaalbeheer en evenementeninschrijvingen

De ClubApp Premium helpt bij het stroomlijnen van het materiaalbeheer en het inschrijven op evenementen. Met slechts een paar tikken op het scherm kunnen leden bijvoorbeeld muziekboxen, geluidsinstallaties en boardsportmateriaal reserveren voor hun volgende avontuur. En dat niet alleen: ook de busjes – genaamd Bep & Sjonnie – waar elk lid gebruik van mag maken, zijn te reserveren. Dit vereenvoudigt het materiaalbeheerproces en zorgt ervoor dat er weinig administratieve handelingen plaatsvinden, waardoor leden zich kunnen concentreren op dat waar het écht om gaat: boardsport!

Bovendien kunnen er via de ClubApp Premium eenvoudig evenementen worden georganiseerd. Of het nu gaat om een gezamenlijke vakantie, een etentje of een borrel, de ClubApp maakt het gemakkelijk voor D.E.R.M. leden om zich aan te melden en deel te nemen aan de activiteiten die hen interesseren.

Versimpelt verenigingscommunicatie

Voor D.E.R.M. leden functioneert de ClubApp ook als een online omgeving waar leden oproepen kunnen plaatsen voor kamer(ver)huur. Of het nu gaat om een studentenkamer of een tijdelijke plek om te verblijven, deze functie heeft zich ontpopt als een Marktplaats voor de D.E.R.M.-community, waar leden elkaar kunnen helpen bij het vinden van geschikte accommodaties. Eén opmerkelijke innovatie waar D.E.R.M. trots op is, is de moeiteloze manier waarop wijzigingen van ledengegevens kunnen worden doorgevoerd. Reünisten van D.E.R.M. ervaren nu een naadloze overgang naar hun nieuwe status binnen de vereniging, dankzij de handige functies van de ClubApp.

‘Met één klik op de knop kunnen leden zich via de ClubApp uitschrijven of muteren tot reünist. En met één klik regelen wij dat dit wordt doorgevoerd in het ledensysteem.’

Annelein van Reijen (Materiaalmeester en Appbeheerder)

Innovatie stap voor niet-sportverenigingen

De ervaring van D.E.R.M. illustreert dat niet-sportverenigingen ook profiteren van de mogelijkheden die de AllUnited ClubApp biedt. Het is een bewijs dat verenigingen kunnen transformeren tot en zich aanpassen aan de behoeften en interesses van hun leden.

Neem ook de sprong naar de ClubApp

Of je nu betrokken bent bij een sportclub, studentenvereniging, culturele club of een andere niet-sportvereniging, de AllUnited ClubApp kan worden afgestemd op jouw specifieke behoeften. Het biedt een platform voor interactie, communicatie en gemeenschapsvorming. Met de ClubApp wordt jouw vereniging het middelpunt waar leden kunnen samenwerken, informatie kunnen delen en gezamenlijke doelen kunnen nastreven. Het is een krachtig instrument dat de potentie heeft om jouw vereniging te veranderen en te laten groeien in een steeds veranderende wereld.

ClubApp voor jouw community aanvragen