Skip to main content
stapels met papieren

Boekhouding voor verenigingen

AllUnited biedt een geïntegreerde boekhouding software die speciaal is ontwikkeld voor verenigingen en non-profitorganisaties. Met ons boekhoudpakket kunnen deze organisaties hun financiële administratie efficiënt beheren, inclusief inkomsten, uitgaven, facturering en betalingen.

Volledige integratie met modules

De AllUnited boekhoudmodule voor clubs en verenigingen werkt naadloos samen met andere modules zoals Ledenadministratie, Evenementenbeheer en directe betalingen via iDEAL. Financiële handelingen worden automatisch geüpdatet, waardoor handmatige invoer overbodig is. Bovendien faciliteren diverse communicatiekanalen het delen van actuele financiële data met leden en andere betrokkenen.

facturatie

Kernfuncties van onze boekhoudsoftware

Onze boekhoudsoftware biedt geavanceerde functies voor een efficiënte financiële administratie. Gebruikers kunnen familiekortingen instellen, eenvoudig factureren en automatische herinneringen verzenden. Dankzij facturatiescripts zijn specifieke uitzonderingen snel geregeld. De software integreert naadloos met banken en maakt het mogelijk om zowel facturatie-instructies als sponsorcontracten duidelijk vast te leggen. Dit alles zorgt voor een gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk financieel beheer.

Voordelen van online boekhouden voor verenigingen

Meerdere entiteiten

Verenigingen die bestaan uit meerdere juridische entiteiten, zoals een aparte stichting voor sponsoring of een vereniging voor topsport kunnen gebruikmaken van ons boekhoudpakket.

Uitgebreide autorisaties

Binnen de community kunnen meerdere penningmeesters worden aangesteld, die elk eenvoudig hun eigen autorisaties kunnen krijgen voor specifieke budgetgroepen. Zo behouden we controle en overzicht.

Postbus voor documenten

Financiële documenten, zoals ontvangen inkoopfacturen, kunnen per e-mail worden verzonden naar een AllUnited postbus. De postbus verzamelt alle documenten, zodat de penningmeester ze later kan archiveren.

Rapportages opstellen en analyseren

Met de boekhoudingsmodule die door AllUnited voor verenigingen en non-profitorganisaties is ontwikkeld, kun je gebruikmaken van diverse functies voor het opstellen en analyseren van rapportages. Deze mogelijkheden stellen verenigingen en stichtingen in staat om inzicht te verkrijgen in hun financiële situatie en gemakkelijk te voldoen aan wettelijke rapportageverplichtingen. Naast de standaard rapportages die wij al voor jullie klaarzetten, heb je ook volledige vrijheid om zelf rapportages te maken. Er zijn geen beperkingen en je kunt onbeperkt gebruikmaken van deze functionaliteit.

boekhouding financiële transacties

Flexibiliteit in financiële transacties

Onze boekhoudsoftware voor verenigingen biedt auditrapporten waarmee de penningmeester een duidelijk en gestructureerd verslag kan voorleggen aan de fiscus. In ons systeem kan elk lid zowel debiteur als een crediteur zijn. Zo kunnen jeugdtrainers die ook actief lid zijn, bijvoorbeeld hun vergoeding ontvangen op een andere rekening dan waarop hun ouders de contributie betalen. Dit verhoogt de veelzijdigheid en het gebruiksgemak voor iedereen. Leden dienen declaraties in via een inschrijfformulier. Bonnen en facturen gaan naar een speciaal boekhoudadres en worden later aan de factuur gekoppeld. Op het formulier geeft een factor het uit te betalen bedrag aan. Bij grootschalige facturatie worden declaraties als concept creditnota’s opgesteld. De penningmeester controleert dit en maakt vervolgens een creditnota voor de vrijwilliger, die met een betaalbatch wordt uitbetaald. Dit verhoogt de veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het is ook eenvoudig om ingevulde declaratieformulieren ter goedkeuring aan de penningmeester voor te leggen.

Boekhoudingsoftware aanvragen