Skip to main content

De voordelen van online boekhouden voor jouw vereniging

Overweeg je de overstap naar online boekhouding voor jouw vereniging? Ontdek hoe je tijd kunt besparen en diepgaande inzichten uit je administratie kunt verkrijgen met een boekhoudprogramma, zoals dat van AllUnited.

boekhouding

Wat is boekhouden?

Boekhouden is het proces waarbij alle financiële transacties van een vereniging worden vastgelegd en gecontroleerd. Dit omvat zowel inkomsten als uitgaven. Een accurate en actuele boekhouding is cruciaal voor een gezonde financiële administratie van jouw vereniging.

Een heldere boekhouding is essentieel

Een geordende administratie is essentieel om jouw vereniging soepel te laten functioneren. Het speelt een rol bij elke financiële beslissing en biedt verschillende voordelen, zoals het monitoren van de financiële gezondheid, ondersteuning bij besluitvorming en het voorkomen van boetes.

Bijhouden van de financiële gezondheid

 • Een gestructureerde administratie toont de huidige financiële status van een vereniging en geeft aan of deze financieel stabiel is en blijft bij voortzetting van de huidige koers.

Geeft inzicht in de financiële impact van beslissingen

 • Boekhouding geeft sturing en kan worden gebruikt om weloverwogen en onderbouwde beslissingen te nemen. Zo kan er van tevoren bekeken worden of een investering verantwoord is.

Voorkom boetes en sancties

 • Een heldere administratie helpt fouten in belastingaangiften te vermijden, waardoor je boetes en straffen van overheidsorganen voorkomt.

Kenmerken van een boekhoudprogramma

In het verleden werd administratie handmatig gedaan, wat het moeilijk maakte om overzicht te houden. Nu zijn er boekhoudprogramma’s die dit proces vereenvoudigen en automatiseren, waardoor je tijd bespaart en fouten vermindert.

Vereisten voor een boekhoudprogramma

Een effectief boekhoudprogramma voor verenigingen moet aan verschillende behoeften voldoen, waaronder het bijhouden van lidmaatschapsgelden, donaties, andere inkomsten en uitgaven, het genereren van rapportages, online factureren en het automatiseren van terugkerende boekingen.

Lidmaatschapsbijdragen beheren én digitaal factureren

Financieel overzicht en rapportages

 • De software biedt een duidelijk beeld van alle inkomsten en uitgaven, waaronder giften en huurkosten. En genereert financiële rapporten voor betere besluitvorming.

Automatisering van periodieke transacties

 • Veel posten op de begroting zijn terugkerende boekingen. Een online administratiesoftware vermindert inspanning en fouten door terugkerende boekingen te automatiseren.

AllUnited, jouw partner in boekhouding

AllUnited maakt financiële administratie voor community’s en verenigingen eenvoudig en efficiënt. Onze boekhoudsoftware voor verenigingen bevat een gebruiksvriendelijke interface en alle essentiële functies voor een naadloze administratie. Bovendien is ons systeem volledig geïntegreerd en voldoet het aan alle IBAN- en SEPA-normen.

Kernfuncties van de AllUnited boekhoudsoftware

 • Familiekortingen & uitzonderingen instellen
 • Eenvoudig factureren & herinneren
 • Uitzonderingen regelen met facturatiescripts
 • Eenvoudig met iDEAL betalen
 • Het programma integreren met banken
 • Facturatie-instructies vastleggen
 • Contracten voor sponsoring vastleggen
 • Boekingen eenvoudig verwerken
 • Financiële rapportages maken

Meerdere entiteiten

Clubs die bestaan uit meerdere juridische entiteiten, zoals een aparte stichting voor sponsoring of een vereniging voor topsport kunnen gebruikmaken van het AllUnited boekhoudpakket.

Uitgebreide autorisaties

Binnen de community kunnen meerdere penningmeesters worden aangesteld, die elk eenvoudig hun eigen autorisaties kunnen krijgen voor specifieke budgetgroepen. Zo behouden we controle en overzicht.

Postbus voor documenten

Financiële documenten, zoals ontvangen inkoopfacturen, kunnen per e-mail worden verzonden naar een AllUnited postbus. De postbus verzamelt alle documenten, zodat de penningmeester ze later kan archiveren.

Boekhoudingsoftware aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is een boekhoudprogramma?
Een boekhoudprogramma is een programma dat helpt inkomsten en uitgaven bij te houden en activa en passiva bij te houden. Het kan ook helpen bij de budgettering en het maken van prognoses. Kortom, het is essentieel voor elke organisatie die financieel gezond wil blijven.
Waarom is een overzichtelijke boekhouding belangrijk?
Het overzichtelijk bijhouden van de boekhouding is van belang om de vereniging goed draaiende te houden. Bij vrijwel elke beslissing komt een financieel plaatje kijken. De voordelen van overzichtelijk boekhouden omvat het bijhouden van de gezondheid van de vereniging, het ondersteunen bij het maken van keuzes en het vermijden van boetes.
Waarom de boekhoudsoftware van AllUnited?
AllUnited biedt de meest overzichtelijke en gebruiksvriendelijke boekhoudingssoftware op de markt. In ons boekhoudingprogramma zitten alle functies om jouw financiële administratie in goede banen te houden.