Waar moet een ledenadministratiesysteem voor jouw vereniging aan voldoen?

door | jul 20, 2022 | Bericht

Het managen van een vereniging, stichting of bond is een intensieve taak, die vaak wordt uitgevoerd door betrokken vrijwilligers. Denk aan het bijhouden van alle gegevens van leden, de roosters, de administratie met een eenvoudig contributiesysteem en communicatie.

Een ledenadministratiesysteem geeft je de tools om jouw ledenadministratie goed en efficiënt in te richten. Bovendien is het belangrijk dat je goed met de gegevens van jouw leden omgaat. Daarom zijn verenigingen steeds vaker op zoek naar een AVG-proof systeem om de gegevens van leden te beheren.

Maar een goed ledenadministratiesysteem geeft je veel meer mogelijkheden dan enkel het beheren van gegevens. Ben jij benieuwd wat jouw vereniging kan winnen door zo’n systeem in gebruik te nemen? Lees dan verder.

Wat kan een ledenadministratiesysteem voor jouw organisatie betekenen?

Krijg inzicht in de ledenadministratie

Een goed ingerichte ledenadministratie zorgt voor rust en maakt het leven van vrijwilligers makkelijker. Daarnaast krijg je veel meer inzicht in de leden, waardoor je administratie en de gehele organisatie van jouw vereniging eenvoudiger wordt.

Maak het beheer van je leden veilig

De administratie handmatig bijhouden is niet handig én niet veilig. Door de AVG-wet zijn er vanuit de EU dan ook strenge eisen gesteld aan het verwerken van persoonsgegevens.

Verwelkom nieuwe leden eenvoudig

Door je ledenadministratie online te regelen, kun je nieuwe leden eenvoudig verwelkomen tot jouw vereniging en ze een warm welkom wensen!

Krijg een eenvoudig contributiesysteem

Voor de financiële gezondheid van jouw vereniging is het van groot belang dat de contributie op tijd betaald wordt. Met een ledenadministratiesysteem kun je leden eenvoudig contributie laten betalen en zijn er uitgebreidere betaalmogelijkheden voor ledenorganisaties die meer wensen.

Werk eenvoudig vanuit één pakket voor de complete administratie van je vereniging en krijg altijd en overal inzicht in de boekhouding. En doordat alles compleet geïntegreerd is, kan de penningmeester zijn volledige administratie in de toekomst eenvoudig overdragen aan zijn eventuele opvolger.

Als penningmeester is jouw werk nu makkelijker dan ooit. Factureer eenvoudig online en stuur betalingsherinneringen vanuit het systeem. Geef je kortingen voor vrijwilligers, trainingen of ereleden? Dan kan dit allemaal vanuit het systeem geregeld worden. Zeg maar gedag tegen werken met losse lijstjes!

De ideale partner voor omni-verenigingen

AllUnited is de ideale verenigingssoftware voor omni-verenigingen. We bieden een complete suite van functies en hulpmiddelen voor het beheren van lidmaatschappen, evenementen, communicatie en het simplificeren van de doorgaans complexe financiën.

Professionaliseer jouw vereniging

Door een ledenadministratiesysteem te omarmen kun je veel verschillende functies naar jouw vereniging brengen die jouw ledenorganisatie tot een hoger niveau tillen. Zo kun je bijvoorbeeld via een app communiceren met alle leden en vrijwilligers, de baanbeschikbaarheid bekijken, gerichte en gepersonaliseerde communicatie aanbieden, lidmaatschappen beheren en nog veel meer.

Een volledig AVG-proof ledenadministratiesysteem voor jouw vereniging

Maakt jouw vereniging gebruik van AllUnited voor de ledenadministratie? Dan kies je voor een volledig AVG-proof systeem. Zo maken wij het zo eenvoudig mogelijk voor jouw vereniging om aan de regels te voldoen en zorg je ervoor dat je alle persoonsgegevens van leden op de juiste manier verwerkt.

Welke voordelen biedt AllUnited voor een ledenadministrateur?

Om jouw taak als vrijwilliger zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken is AllUnited opgericht. Onze software geeft je de meest uitgebreide ledenadministratiesoftware op de markt, met alle functies die je nodig hebt om jouw vereniging in goede banen te leiden, overal waar je bent.

Met een goed ledenadministratiesysteem is jouw werk voor de vereniging veel beter behapbaar. Je kan je werkzaamheden efficiënter, accurater en overal uitvoeren. Je hebt alleen een computer met toegang tot het internet nodig en je kunt aan de slag. Dit kan je allemaal met ons systeem:

  • Een centraal online relatiebestand; altijd & overal bereikbaar
  • Diverse online inschrijfformulieren met pasfoto’s
  • Herkennen van families & oud-leden
  • Uitgebreide rapportages
  • Synchronisatie met (sport)bonden
  • Ledenmutaties via persoonlijk ledenprofiel
  • Kijkrechten voor medebestuurders
  • Vastleggen van uitzonderingen

Meer weten over de voordelen van een ledenadministrateur? Je leest er hier meer over.

Het uitgebreide AllUnited ledenadministratiesysteem

AllUnited biedt een zeer uitgebreid systeem voor ledenadministratie met alle functionaliteiten die jij nodig hebt. Daarnaast bieden we specifieke functionaliteiten voor de verschillende sporten en verenigingen die wij ondersteunen, zodat onze software uitstekend aansluit op jouw wensen.

Bekijk onze meest gewaarde oplossingen hier voor een helder en compleet overzicht, zoals de ClubApp, onze ClubCasting, het uitgebreide CRM en meer.

Wat onze gebruikers over ons ledenadministratiesysteem zeggen

Dagelijks gebruiken honderden verenigingen, stichtingen en bonden naar volle tevredenheid onze oplossingen om hun ledenadministratie bij te houden. Ontdek wat zij te vertellen hebben over ons ledenadministratiesysteem:

AllUnited ervaar ik sinds het 1e jaar dat ik ledenadministrateur ben als een serieuze partner voor de ledenadministratie. Reageren adequaat op vragen en problemen zo die er zijn. Kortom: zeer tevreden.
Wim Kap

MTC BeQuick

AllUnited biedt een goed pakket met prima ondersteuning. En nu ze nauw gaan samenwerken met de KNLTB verwacht ik alleen maar meer gebruiksgemak.
Bram Gort

ALTB

Wie maken er al gebruik van AllUnited?

Inmiddels maken er ruim 1500 clubs en diverse sportbonden en stichtingen gebruik van de ledenadministratiesoftware van AllUnited.

De leden hebben een fijnere gebruikerservaring door de handige software waarmee zij in contact staan met de vereniging en vrijwel alle zaken digitaal kunnen regelen, van de administratie tot het reserveren van een baan.

De vrijwilligers profiteren van alle functionaliteiten die speciaal voor hen zijn ontwikkeld om het werk zo leuk, eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Neem hieronder een kijkje voor meer informatie over de mogelijkheden per functie:

Vrijblijvend een demo krijgen van ons ledenadministratiesysteem?

Wil jij een demo van de snelst groeiende en meest veelzijdige beheeroplossing voor jouw vereniging of stichting? We laten je graag zien hoe we jouw plezier verhogen, tijd besparen en je werk eenvoudiger maken.

Vraag direct een vrijblijvende demo aan via deze link of neem contact op met sales@allunited.nl.

Jeroen van Es

Jeroen van Es