Skip to main content

2000IS4C (de basis van AllUnited)

Het verhaal van AllUnited begon allemaal rond het jaar 2000. Dirk Teeuwen (consultant bij Capgemini) start als penningmeester van hockeyclub Zwart-Wit aan een “hobbyproject”. Hij is ontevreden over de manier waarop de ledenadministratie en facturatie verloopt en gelooft dat hij zelf een eenvoudig pakket kan bouwen voor clubs.

Onder het mom “dat kan toch anders” bouwt hij in zijn vrije tijd aan een applicatie die bestuurders van diverse clubs veel plezier moet gaan geven.

Zijn visie is helder, de applicatie moet geschikt zijn voor meerdere sporten op één club en alle schermen moeten op één manier functioneren. Daarbij moeten alle grote werkzaamheden zover mogelijkautomatisch afgehandeld kunnen worden. Hij bouwt aan een integrated solution for clubs (IS4C).

Zodra de applicatie draait, is de KNHB is één van de eerste bonden die koppelt met het pakket.

2005MaxUnited

MaxUnited van Hugo de Bruijne en Ron Arends is een bedrijf gericht op doelgerichte en persoonlijke communicatie binnen sportverenigingen, waaronder een website met persoonlijke informatie, doelgerichte e-mailberichten & relevante nieuwsbrieven. Een handig CMS systeem voor clubs. Een voor die tijd revolutionair concept.

2008 – Oprichting AllUnited B.V.

In 2007 vinden Dirk en Ron elkaar voor het eerst via een gezamenlijke klant. Hugo, Ron en Dirk geloven in een samenwerking na het uitwisselen van elkaars ideeën en visie. De heren zien een sterke behoefte aan één online geïntegreerd verenigingsplatform. Een oplossing dat processen vereenvoudigt en de gepersonaliseerde communicatie met leden door middel van één geïntegreerd systeem eenvoudiger maakt. Omdat beide bedrijven elkaar qua visie en applicatie hierin versterkten, zijn zij in 2008 gefuseerd tot één geïntegreerd pakket. AllUnited is een feit!

Dankzij de fusie van de twee bedrijven, zijn de heren in staat om hun droom versneld uit te voeren. Dirk verlaat Capgemini en wordt de software developer van AllUnited. Het MaxUnited gedeelte wordt uiteindelijk opnieuw gebouwd en geïntegreerd in de AllUnited applicatie zodat er 100% integratie is.

Het bedrijf groeit naar 65 klanten.

2011ClubCasting

AllUnited wil vooruitstrevend zijn en voorop blijven lopen. In 2011 wordt de eerste modulaire module gelanceerd: ClubCasting. De ClubCasting module is een narrowcasting oplossing en vervangt de wel bekende statische powerpoint presentaties die clubs op dat moment draaien. Het unieke aan de ClubCasting is dat deze module volledig is geintegreerd met de achterliggende administratie en website van de club zodat er altijd live en relevante informatie getoond kan worden, zonder extra beheer.

2013Mobiel vriendelijke website

In 2013 lanceerde AllUnited als eerste verenigingsapplicatie een mobielvriendelijk website design. Samen met webspecialisten en een onderzoeksbureau is er een template ontwikkeld dat meeschaalt op mobiel en ipad.

Een template dat mobielvriendelijk en slim ingezet wordt. Ook wordt er effort gestoken in het het automatisch genereren van pagina’s, zodat comissie pagina’s, agenda’s en wedstrijdschema’s automatisch gevuld worden zonder tussenkomst van een webmaster.

Deze data wordt rechtsreeks uit de administratie opgehaald. Of geladen van de diverse sportbonden waar AllUnited inmiddels kopelingen mee heeft.

Ook gaat AllUnited meedenken met clubs en wordt er ruimte gemaakt voor sponsorcontracten in de applicatiue maar ook sponsorbanners op de website.

In de loop der jaren zijn er diverse website templates ontstaane en uitgebreid met allerlei mogelijkheden, zodat clubs meer keuzevrijheid hebben gekregen.

2014

AllUnited koppelt met een aantal sportbonden. Er ontstaat een partnership met de Atletiekunie en er wordt een koppeling gemaakt met de KNZB. Ook andere sportbonden tonen interesse. Er wordt een beoordelingstool ontwikkeld waarmee teams, zwemgroepen en bijvoorbeeld scheidsrechters beoordeeld kunnen worden.

Er maken 220 klanten gebruik van AllUnited.

2015 – Lancering ClubApp 1.0

Naast de mobielvriendelijke websites bleek er veel vraag te zijn naar een ClubApp. Hier springt AllUnited op in met de ClubApp 1.0. Deze eerste versie is een soort doorvertaling van de clubwebsite naar een app. De app is gratis en voldoet voor de meeste teamsportclubs aan de wensen van dat moment.

2015 – Nieuwe huisstijl AllUnited

De huisstijl van AllUnited dateerde vanuit 2008. Er bleek behoefte aan een modernere look. AllUnited laat een nieuwe huisstijl ontwerpen die net als het bedrijf net even anders is dan alle anderen.

De volledige huisstijl van AllUnited wordt voorzien van een upgrade, waarbij er als logo wordt gekozen voor drie poppetjes die staan voor een verenigde groep. En er wordt een gedurfde, maar opvallende kleurencombinatie gekozen. Mintgroen en roze, waarbij vooral de karikaturen in het oog springen.

2015 – Fusie met Club Webware

In mei 2015 slaan AllUnited en Club Webware de handen ineen om gezamenlijk te werken aan de krachtigste verenigingsapplicatie van Nederland. Met de fusie heeft AllUnited haar marktpositie in verschillende sportmarkten weten te versterken. AllUnited wordt marktleider op de tennismarkt en ook op de Atletiekmarkt.

2016 – Sales record

De AllUnited visie slaat aan. Het gaat enorm goed met het bedrijf. De klanten staan in de rij om zich bij AllUnited aan te sluiten. Er worden dan ook records naar records verbroken. Daar zijn wij uiteraard trots op! Het is nog een flinke uitdaging om alle nieuwe verenigingen op weg te helpen en alle aanvragen te managen.

2016 – ClubApp 2.0

In een korte periode veranderen de wensen omtrent apps. Daarom bouwt AllUnited een volledig nieuwe ClubApp in samenwerking met Socie. Dit heeft geresulteerd in de ClubApp 2.0. Een App die door clubs volledig zelf te stijlen en in te richten is. In 2016 worden de eerste clubs hierop aangesloten. De App wordt net als de applicatie dagelijks doorontwikkeld om aan de wensen van de markt te voldoen.

2016 – eerste bondsapplicatie

AllUnited richtte zich tot 2016 voornamelijk op verenigingen, maar daar komt  in 2016 verandering in. AllUnited krijgt steeds vaker de vraag om een bondsapplicatie te leveren aan kleinere sportbonden.

AllUnited levert de eerste bondsapplicatie uit. Een gelaagd systeem waar zowel bond als club mutaties kan doen. Inmiddels zijn er meerdere gelaagde systemen opgeleverd en lopen er heel veel aanvragen voor deze methodiek.

2017 – Innoveren

Er komt langzaam weer ruimte om te innoveren. De nieuwe managementtool voor snelselecties wordt opgeleverd. Het nieuwe planbord met (online) reserveringen wordt gerealiseerd en zal een wereld aan nieuwe mogelijkheden gaan opleveren richting onze clubs.

Officieel partner KNLTB

Na lange tijd veel onrust op de tennismarkt, komt in 2017 dan eindelijk het bericht naar buiten dat AllUnited officieel partner wordt van de KNLTB. Dit is natuurlijk heel goed nieuws voor onze aangesloten tennisclubs en -parken, omdat zij met ons pakket kunnen blijven werken.

Bondskoppelingen

Naast de partnerschap met de KNLTB, sluit AllUnited nog meer nieuwe bondskoppelingen aan. Met de KNRB en KNSB is er een koppeling gerealiseerd voor de relatieadministratie.  Met de KNCB en Sportlink dataservice is er een koppeling gerealiseerd voor het opladen van wedstrijden, uitslagen en standen.

Lancering betaalde varianten ClubApp 2.0

In 2016 was de ClubApp Start al gelanceerd onder de tennisclubs, maar in 2017 wordt de app grootschalig uitgerold. Vanaf dit moment is de app beschikbaar in drie varianten (Start, Plus en Premium) en kan iedere aangesloten AllUnited club gebruik maken van deze app.

2018 – 2020

Het AllUnited team verhuist eind 2017 naar een nieuw kantoor. Het is de 4e verhuizing in 3 jaar tijd. Het bedrijf groeit van 2015 tot 2019 met 20 mensen en een enorme berg klanten. De teamspirit is groot.

In 2020 groeit AllUnited naar 30 medewerkers. Er komt extra ruimte bij het huidige kantoor om al het personeel te kunnen plaatsen. Ook wordt het AllUnited logo op het pand geplaatst. 

Er worden nieuwe koppelingen gelegd met de KNGU (partnership) en de NTFU. Ook is er een groot succes met de Samenwerking met Stichting Nederland Sport. Diverse kleine en middelgrote Sportbonden sluiten zich aan op het AllUnited systeem dat de naam Unify krijgt. In 2020 tekenen 8 sportbonden voor de overstap naar Unify. 

Ook worden er steeds meer grote partnerships gesloten zoals die met JCI Nederland.

Technisch wordt er in 2020 gestart aan een nieuwe user interface voor het systeem. Ook worden er koppelingen gelegd met ClubCollect, een kassasysteem, enkele toegangssystemen en diverse led verlichtingsleverancier. 

Eind 2020 wordt de basis gelegd voor de vernieuwing van het volledige AllUnited systeem en wordt een wedstrijd software leverancier overgenomen.