Laat het plannen via een xls-sheet maar zitten! Eerder dit jaar hebben wij op veler verzoek van onze klanten het trainingschema aangepast. Eén van de belangrijkste aanpassingen is de manier van aanmaken zelf via het trainingplanbord. Aanvankelijk ging dit met een weergave, waarbij gesorteerd werd op teams. Werkte al stukken beter, maar voor de planning zelf minder geschikt. Maar nu kun je kiezen uit twee weergaven. Eén scherm sorteert op teams en de ander op ‘Dag, locatie, tijd’ (veld). In de laatste weergave kan je de trainingen nu heel makkelijk per veld indelen/plannen en zie je gelijk of je geen dubbelingen hebt. Via het scherm met sortering op teams kan je vervolgens heel makkelijk nagaan of alle teams met de juiste hoeveelheid trainingen zijn ingedeeld. Makkelijker kan je het bijna niet maken.

Belangrijkste veranderingen

Trainingen indelen per veld

Nu kan je via een lijst heel makkelijk de trainingen per veld(deel) indelen. De lijst is naast veld weergegeven op tijd, dus je ziet exact hoe je de velden van hoe laat tot hoe laat voor welk team hebt ingezet. Een planningsfout is zo ontdekt.

Trainingen indelen per team

Dezelfde lijst kan je ook bekijken, weergegeven per team. Zo kan je nog een finale check doen of je alle teams wel de juiste hoeveelheid trainingen hebt toebedeeld.

Aanpassen in plaats van weggooien

Moest u voorheen de trainingen weggooien als u een aanpassing wilde doen. Dat is vanaf nu verleden tijd! Nu is het mogelijk om de training van een team aan te passen zonder te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Type training of trainer toevoegen

In het veld opmerkingen kunt u nu zelf kiezen welke opmerking u bij een training wilt plaatsen. Hier kunt u bijvoorbeeld de naam van de trainer invoeren (Voor hockey / voetbal) of een type training (voor atletiek). Deze opmerking is direct herkenbaar in het trainingsschema op de adaptieve website.

Bekijk voor meer informatie de handleiding ‘Trainingsschema in korte stappen’ (te vinden via Beheer >> Handleidingen)