Hoe gaaf is het dat je als lid in het zonnetje wordt gezet door de vereniging, omdat jij al xx aantal jaar aaneengesloten lid bent? Ontzettend leuk en attent natuurlijk! Maar dan moet je als vereniging wel een check kunnen uitvoeren of iemand daadwerkelijk al die jaren aaneengesloten lid is geweest. Vanaf heden is dit mogelijk met de nieuwe functie ‘Relatie inactief’.

Praktische toepassing

Wordt een oude relatie opnieuw actief binnen de vereniging, dan wordt deze functie automatisch aangemaakt op het moment dat hij of zij via het nieuwe inschrijfformulier wordt aangenomen. Het is dan wel van belang dat het oude relatienummer voor aanname in het inschrijfformulier wordt ingevuld. Gaat het niet via een inschrijfformulier? Uiteraard is het ook mogelijk deze functie handmatig toe te voegen in de al bestaande relatiekaart.

Waarom?

Bijv. om duidelijk te maken dat het om een onderbroken lidmaatschap gaat en er daaromgeen sprake is van een jubileum. Niet minder belangrijk … Daarnaast houdt deze functionaliteit met betrekking tot ‘Activiteiten aanmaken’ rekening met de inactieve periode. Hierdoor kunnen er geen activiteiten worden aangemaakt gedurende de inactieve periode en hoef je ook niet bang te zijn dat een herintredend lid per ongeluk door jullie lastig gevallen gaat worden met nota’s die gaan over de periode waarin hij/zij nooit actief is geweest.

Handleiding
Klik hier om de handleiding te openen.