In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden die we hadden met Facebook flink beperkt. “Vroeger” konden we alles ophalen, hedendaags alleen nog maar de berichten en albums van publieke/ bedrijfspagina’s van Facebook. Recent is Facebook wederom in opspraak geraakt omtrent de privacy waardoor zij hun regelgeving gaan aanscherpen. Deze strengere regelgeving heeft als gevolg dat er minder mogelijkheden zijn voor het ophalen van content.

Per 1 augustus 2018 wijzigt Facebook dan ook haar API, waardoor het niet meer mogelijk is om berichten en foto albums van de openbare/ bedrijfspagina’s op te halen en in de ClubApp te tonen. Wij merken dat de koppeling bij sommige clubs nu al een foutmelding geeft. Het kan dus zijn dat jouw ClubApp al onderstaande melding geeft in het appbeheer:

“Er is een probleem met deze feed! 
10, Received Facebook error response of type OAuthException: (#10) To use ‘Page Public Content Access’, your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this ‘Page Public Content Access’ feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review. (code 10, subcode null)”

Deze melding geeft aan dat jullie koppeling al is omgezet, hierdoor kan de ClubApp geen berichten en albums meer ophalen.

Oplossing:

Om toch leden naar de Facebookpagina te kunnen verwijzen, kan je in het appbeheer de module “websites” toevoegen. Deze module geef je de naam Facebook en je selecteert als icoontje het logo van Facebook. Vervolgens voeg je de link van jouw pagina toe. Leden kunnen nu via de app jouw Facebookpagina bekijken.

Alternatief:

Gelukkig hebben we in de ClubApp Plus en Premium een mooi alternatief met de “Deel je moment” module. Appgebruikers kunnen hierin momenten met elkaar delen en hierop reageren. Er wordt nu gewerkt aan de mogelijkheid om filmpjes toe te voegen en zelfs een soort “like” knop. Daarmee krijgt de ClubApp een steeds beter alternatief voor Facebook.

Let op! De Facebook widgets op de websites werken op een andere wijze, waardoor deze widgets geen hinder ondervinden van de API aanpassing.