Dinsdag 19 maart organiseerde AllUnited een speciale avond alleen voor penningmeesters. Ruim 85 penningmeesters, van allerlei verschillende sporten, waren aanwezig bij H.V. & C.V. Quick in Den Haag. Doel van de avond was hen bij te praten over alle oplossingen die AllUnited kan bieden.

De avond werd geopend door Marcel de Kler, secretaris van Quick. Zij gebruiken AllUnited al een tijdje, maar willen dit jaar als laatste ook de boekhouding mogelijkheden in AllUnited volledig gaan gebruiken zodat alles in één programma zit en niet verdeeld is over verschillende programma’s.De presentatie zelf werd gegeven door Bea Logtenberg, onze expert op dit gebied. In haar presentatie liet zij o.a. zien hoe je dubbele vastleggingen kunt voorkomen en hoe de facturatie en incasso’s goed ingeregeld kunnen worden. Hier kwamen dan ook direct wat vragen over uit de zaal. Met name op de uitzonderingen werd even ingezoomd. Ook kwamen tips voorbij hoe de financiële processen versneld kunnen worden, want de tijd van een penningmeester is immers beperkt. Verder kwamen (sponsor)contracten en facturatie van lessen aan de orde.

Na de pauze ging de training verder met de boekhouding mogelijkheden in AllUnited. Het inlezen van bankafschriften kwam natuurlijk voorbij, waarbij vragen uit de zaal zelfs beantwoord werden door andere penningmeesters in de zaal. Leuk om te zien dat kennis gedeeld werd. Een mooi neveneffect van zo’n avond! Toen Bea daarna de mogelijkheden liet zien die er zijn met betrekking tot inkoopfacturen werd de hele zaal enthousiast. Je kunt namelijk facturen mailen naar een e-mailadres (module documenten opslag) waarbij AllUnited de factuur (pdf) direct verwerkt in de boekhouding. “Dat gaat ons veel tijd besparen”, was een veelgehoorde reactie.

De avond werd besloten met een uitleg over de verschillende rapportage mogelijkheden die er in AllUnited zijn. Met deze rapportages (ook Excel) kun je als penningmeester veel tijd besparen en je focussen op alleen de posten die nog open staan. “Reuze handig zeg” hoorden wij regelmatig mensen tegen elkaar zeggen.

Al met een buitengewoon leerzame avond, was de algemene reactie na afloop. En zeker voor herhaling vatbaar!