Wellicht zijn jullie geïnformeerd dat de KNVB Dataservice per 01-07-2017 stopt. Deze dienst is 3-4 jaar geleden geïntroduceerd en was in onze ogen een goede service van de KNVB om de competitie gegevens op de website te tonen. Waarschijnlijk was de dienst te succesvol waardoor de KNVB te weinig directe communicatie tussen de bond en voetbalspelers had.

De KNVB verwijst nu naar club.dataservice. In eerste instantie was dit een service waarbij via javascript kant en klare gegevensblokken op de website getoond worden, voorzien van reclame. Deze gegevens konden dan niet in AllUnited (of andere externe systemen) ingeladen worden om gebruikt te worden in bijvoorbeeld de nieuwsbrief of clubcasting.


Klik hier voor meer informatie


Nieuwe API (koppeling)

Begin deze maand is er op de website een link naar een API gemaakt, waarbij we opmaken dat er dus wel weer een interface komt. Als dit waar is, komt het waarschijnlijk door de ongenoegens die geuit zijn door meerdere verenigingen. We weten niet hoe er wordt omgegaan met reclame. Deze nieuwe oplossing is voor grote verenigingen overigens veel duurder dan de eerdere KNVB Dataservice.


KNVB vergadering

KNVB vergadering
Donderdag 23 februari 2017 is er een KNVB vergadering over Sportlink waar meer informatie gegeven wordt over club.dataservice. Hierbij willen we vragen of verenigingen daar naartoe kunnen gaan om ook kritisch te kijken naar wat de KNVB gaat aanbieden.


Datum:
Donderdag 23 februari 2017

Aanvang:
19:00-21:00 uur

Locatie:
Grasweg 1, 1031 HX Amsterdam

Let op aanmelden is verplicht!
Klik hier en meld je aan!
Klik hier voor de veelgestelde vragen