Zoals je als tennisvereniging merkt is er binnen de tennismarkt veel gaande. Zo houdt Lisa, ondersteund door de KNLTB, een roadshow ter promotie van hun clubapp. Het zorgt bij verenigingen voor verwarring. Is het verplicht om over te stappen? Waarom wordt specifiek één speler door de bond ondersteund? Is dit fair naar de andere spelers in de markt?


Wij denken het niet. Maar gelukkig heeft de KNLTB inmiddels wel kenbaar gemaakt dat ze open blijven voor data-uitwisseling met andere leveranciers als AllUnited. Zo blijft er in ieder geval wat te kiezen 😉

Het beleid en de campagne van de KNLTB rond de Lisa-clubapp roept helaas wel de nodige vragen op. Misschien ook bij jou.

Moet iedere club verplicht overstappen? NEE
Zeker niet. Geen enkele vereniging wordt door de KNLTB verplicht over te stappen. Clubs stappen overigens niet over naar de Clubapp, maar naar de nieuwe ledenadministratie van Lisa. Zo kunnen AllUnited clubs gewoon hun ledenadministratie blijven voeren zoals ze gewend zijn.

De vereniging hoeft niets apart aan te leveren bij de KNLTB dus ook geen EXP-bestand. Ook de VCL of uitslagengedelegeerde blijven werken zoals clubs gewend zijn. Goed nieuws dus!

Kan de club Jiba blijven gebruiken?
Ja, voorlopig nog wel. Tot eind 2017 is toegezegd dat het Jiba afhangbord actief blijft. Alle mutaties blijven wij ook gewoon synchroniseren met het hoofdsysteem ServIT2.  Het afhangbord wordt vervangen door een oplossing die Lisa voor de bond mag realiseren. Afhangbord 2.0. Er is vanuit de KNLTB aangegeven dat deze ontwikkeling alleen voor Lisa klanten beschikbaar is. Vreemd, in onze ogen, en we merken dat enkele verenigingen  het vreemd vinden dat er zaken exclusief beschikbaar worden voor een van onze concurrenten.  

AllUnited afhang oplossing
Als u hier meer informatie over wilt, willen we u verzoeken zich te melden tot de KNLTB. Om u niet in lastige situaties te brengen zijn we een eigen afhangbord aan het ontwikkelen.  Deze wordt onderdeel van ons volledige objectreserveringssysteem. Hiermee kunnen niet alleen banen worden gereserveerd maar ook ruimtes, personen en later ook diensten. Zo proberen wij verenigingen en leden weer net een stap verder te ontzorgen. Beschikbaar in de Clubapp en op uw adaptieve website.

Kan AllUnited worden gekoppeld aan de Lisa KNLTB app?
Nee en dit is ook niet nodig. De clubapp van de bond moet worden gezien als een Lisa-app die alleen aansluit op een Lisa ledenadministratie. Onze nieuwe Clubapp 2.0 (oplevering: eind tweede kwartaal) zal qua functionaliteit minimaal vergelijkbaar zijn. Wij gaan onze clubs wel verrassen met een aantal mooie extra features. En dat voor een scherpe prijs 😉

Verschillen tussen onze apps noemen?
Graag! Onze Clubapp 2.0 zal modulair zijn opgebouwd. Verenigingen zullen straks heel vrij zijn wat ze wel en niet willen tonen in de applicatie. Elke club is immers uniek, en je bepaalt zelf waar je gebruik van wilt maken. Daarbij werken wij samen met een aantal mooie kennis- en content partners die ervoor gaan zorgen dat de app meer is dan jouw Clubapp.