AllUnited is druk bezig met de ontwikkeling en toepassingen van iDeal. Alvorens we iDeal beschikbaar maken voor het innen van contributies, betalingsherinneringen en facturen (waarbij wij momenteel nog steeds automatische incasso adviseren omtrent gebruiksgemak) hebben we iDeal nu op twee plaatsen toepasbaar gemaakt.

 

Inschrijfgeld via inschrijfformulier
Je kunt op het inschrijfformulier een bedrag zetten als inschrijfgeld en dat via iDeal laten betalen. Dit wordt meestal gebruikt door verenigingen, waar een wachtlijst is. Mensen melden zich dan bij verschillende verenigingen aan en kijken dan waar als eerste plek is.

Verenigingen met een wachtlijst willen alleen serieuze aanmeldingen en vragen daarom bij de aanmelding het inschrijfgeld via iDeal te voldoen.

Deelname aan lessen en cursussen
Voor alle activiteiten die via de lessenmodule gaan kan iDeal aangezet worden. Dit wordt door verenigingen gebruikt die wedstrijden, toernooien en andere (club)evenementen organiseren.

LET OP:  Zonder een relatie kan een iDeal betaling niet plaatsvinden. Personen die een betaling via iDeal zullen doen worden geadministreerd in de verenigingsadministratie als overige relatie. Dit is benodigd voor de integratie met de boekhouding.  

 

Geschikte IDEAL providers
Op dit moment werkt de Ideal koppeling met de provider Pay.nl. Achter de schermen werken wij tevens aan koppelingen met andere providers.

Verschillen tussen automatische incasso en iDeal

  • De kosten zijn bij incasso beduidend lager dan bij iDeal.
  • Het hele proces is bij incasso gestructureerder en eenvoudiger, omdat alles vanuit AllUnited wordt aangestuurd.
  • Bij iDeal is het mogelijk dat een transactie wordt afgebroken. Bijv. iemand gaat naar betalen en komt er dan achter dat hij zijn betaalpas niet bij zich heeft.
  • Iemand betaalt wel maar drukt niet op de knop definitief betalen.

 

IDeal betaling wordt tussentijds afgebroken
AllUnited maakt in dit geval een lijst met open iDeal betalingen aan. Dit zijn dus de iDeal betalingen die niet tot een goed einde zijn gekomen. Deze moeten dan vergeleken worden met de provider van iDeal.

Dat kan door ons via een interface gedaan worden (kosten zijn eenmalig €80,00 om deze interface te maken en aan te zetten.) Anders moet dit handmatig vergeleken worden.

 

Betalingen op de tussenrekening
Bij iDeal en bij incasso worden de bedragen op een tussenrekening gezet. Als de bedragen per bank binnenkomen, dan moet ze ook weer op die tussenrekening worden geboekt. Deze tussenrekening loopt dan op nul. Bij incasso herkent AllUnited deze betalingen en zal ze automatisch met het inlezen van het bankbestand herkennen en juist behandelen.

Bij iDeal krijg je een bedrag op je bankrekening verminderd met de kosten voor iDeal. Je moet dus altijd de boeking splitsen in het bedrag van de betalingen en de kosten. 

Het bedrag van de betalingen moet naar de tussenrekening en de kosten voor iDeal moeten naar een kostenrekening. Daarnaast moet je zelf de tussenrekening bij iDeal periodiek controleren en vereffenen. Bij incasso gaat dit automatisch.