Al weer is een jaar voorbij gevlogen. Een bijzonder AllUnited jaar. Tijd voor een korte terugblik en een wat langere vooruitblik.
 
Onstuimige groei
We kijken terug op een bijzonder jaar. Een jaar die in het teken stond van snelle en onstuimige groei. Snelle groei geeft positieve energie, maar creëert aan de andere kant ook de nodige spanning. Want groei impliceert dat je als organisatie af en toe op je limiet zit. En zelfs soms daaroverheen. Zeker als bij de dagelijkse werkzaamheden ook het vernieuwen van de server komt. Iets wat hard nodig was. Uiteindelijk is het gelukt. Er werd nachten doorgewerkt. Nu is er meer snelheid, meer ruimte en stabiliteit. De weg was echter zeker niet zonder hobbels.. Nog altijd onze oprechte excuses aan degene die daar last van hebben gehad.
 
Nieuwe teamleden, nieuw kantoor
Onze extreme groei impliceert nog meer. Mede dat ik nu al voor de vierde keer in twee jaar tijd van werkplek moest veranderen. Leuk, dat zeker maar ook verhuizingen kosten tijd. Zeker naar een nieuwe locatie. Maar er is nu voldoende ruimte, ook voor verdere groei. Afgelopen jaar is ons team flink uitgebreid. Zo zijn begin dit jaar Dennis & Jeffrey, en recenter Linda, Marja en Monique ons team komen versterken. Laurien (onze nieuwste aanwinst) startte per direct in 2018. Een groter team en meer mankracht om jullie, onze verenigingen, te helpen met raad en daad.
 
Focus, focus, focus
Dat groei zorgt voor uitdagingen is een understatement. Prioriteit bij onze ontwikkeling en innovatie leggen wij op bestaande markten, maar we zien dat steeds meer markten en bonden interesse hebben om met AllUnited te werken. Natuurlijk zijn wij blij met dit enthousiasme, maar het dwingt ons ook tot realisme. Je kunt nu eenmaal niet alles gelijktijdig aanpakken. Er zijn nog talrijke openstaande innovatie- en verbetertrajecten maar ook stabiliteit, veiligheid en continuïteit vragen aandacht. Ook al hebben wij nu een groter team, onze ontwikkelcapaciteit kent haar grenzen. Het is en blijft dus continu kiezen, met een blik op de ontwikkelingen in de verenigingsmarkt en de vragen vanuit onze clubs.
 
Doorontwikkeling
De marktpositie van AllUnited is verstevigd. Goed voor ons, maar ook voor onze clubs. Het zorgt voor noodzakelijke slagkracht. Ook vorig jaar heb ik jullie meegenomen in onze toekomstplannen. Altijd gevaarlijk in IT omdat 70% van onze werkzaamheden niet zichtbaar zijn voor jullie als klanten. Veel ontwikkelingen zijn daarbij ook nog voor een specifieke groep gebruikers. Zo kan het lijken of AllUnited niet snel ontwikkeld, terwijl het tegendeel waar is. Naast onze innovaties werken wij ook continu aan zaken als stabiliteit en beveiliging zoals de voorbereiding op de AVG. Gelukkig zijn we er op tijd bij.
 
Innovatie
Waar we trots op zijn is onze nieuwe Web-editor, de nieuwe web-skins, onze ClubApp die steeds uitgebreider wordt, het drag & drop teamindelen, diverse usabilty verbeteringen, de grafieken en de notificatie balletjes in de backoffice. Het recent ontwikkelde reseveringsysteem voor locaties is een grote nieuwe AllUnited functionaliteit, welke samen met het nieuwe planbord de basis vormt voor je volledige locatie management. De tool wordt langzamerhand uitgerold en mondjesmaat toegepast om locaties, banen, velden, busjes, vergaderzalen maar ook huisjes te reserveren en straks ook te verhuren.
 
Evolutie AllUnited Academy
In 2017 startte wij onze AllUnited Academy. De behoefte bleek groot. AllUnited biedt ongelooflijk veel mogelijkheden, maar is zeker niet altijd eenvoudig te gebruiken. Iets wat onze volle aandacht heeft. Maar door de groei werden wij gedwongen ons nog meer te focussen op het verrichten van implementaties en het beantwoorden van tickets. Inmiddels zijn wij de opzet van onze Academy aan het evalueren en werken aan een plan voor een andere opzet. Doel is om ieder geval het aantal cursussen te vergroten.
 
2018
We worden groter. Begin januari presenteren wij intern onze jaarplannen aan elkaar. Ook nieuw. Daarin nemen wij de openstaande verbeterwensen van onze klanten en partners mee. Het is daarom nu te vroeg om al specifiek in te gaan op verbeteringen en beloftes te doen. Wel weet ik nu al dat er focus ligt op o.a. de doorontwikkeling van onze planning & reserverings-tool. Kortom, volgend jaar gaan we de strijd weer aan. Met een supergemotiveerd team die klaar staat om jullie weer van dienst te zijn. Met onze software, waar wij altijd ruimte zien voor verbetering. Als AllUnited willen wij bekend staan als een betrouwbare, innovatieve, vriendelijke, tikkeltje eigenwijze, onafhankelijke partner. Een partij waar jij op kunt bouwen. Namens heel AllUnited wens ik je een boeiend en bloeiend 2018. Hopelijk kunnen we jullie volgend jaar positief verrassen.

Een goed en gezond jaar gewenst,  
Willam van Rijn
CEO AllUnited
 
PS: Wil je een keer ons nieuwe kantoor bezoeken, dan ben je altijd welkom. Laat ons wel even weten dat je komt.