Beste AllUnited gebruikers,

Op dit moment merken we dat er criminelen actief zijn in Nederland die proberen logins te verkrijgen. Via misleidende mails proberen deze criminelen gegevens van gebruikers te pakken te krijgen, ze vragen leden lidmaatschapsgeld over te maken en/of verkopen gegevens door.

Dit fenomeen heet in jargon “phishing” en is de laatste tijd ook veel besproken in de media (zie bijvoorbeeld nu.nl).

Een partij in onze directe omgeving ondervindt hier grote hinder van. Gelukkig hebben wij hier als AllUnited geen last van, maar de phishing partijen gaan zeer geraffineerd te werk.

Wij willen jullie daarom dringend verzoeken om aan jullie gebruikers en leden te verzoeken om NOOIT via een Link in een e-mail in te loggen in de AllUnited applicatie.  En bij twijfel over een e-mail altijd contact met de club te zoeken.

Tip voor verenigingen
Zorg ook dat phishers zich niet als verenigingsfunctionarissen kunnen voordoen via e-mail!

Veel phishers maken gebruik van lakse domeininstellingen waardoor ze gemakkelijk mailadressen van de vereniging kunnen imiteren, en zo bijvoorbeeld vanuit naam en emailadres van de penningmeester mails kunnen versturen.

Dit kan je beveiligen door het instellen van een strict SPF-record in de DNS van de domeinnaam van de vereniging. Van de domeinnamen die AllUnited voor verenigingen beheert, is AllUnited hier al enige tijd pro-actief in en gebruiken wij al langer striktere SPF regels om imitatie tegen te gaan.

Heeft de vereniging de hosting van hun domeinnaam elders ondergebracht? Vraag dan deze domeinnaambeheerder om een strikter SPF record in te stellen. Dit vereist wel dat er geïnventariseerd is via welke servers jullie vereniging mailt, en fout geconfigureerde mailclients kunnen mogelijk geen mail meer versturen.

Let verder heel goed op of de domeinnamen wel kloppen, het kan ook dat deze worden geïmiteerd, door bijvoorbeeld de domeinnaam over te nemen maar dan .nl te vervangen door .com, .net of .ni

Tip voor gebruikers:

Ga altijd via onze website www.allunited.nl naar de login pagina of gebruik pr01.allunited.nl.

Voor de zekerheid kun je de link bovenin checken of het AllUnited ssl certiticaat wordt getoond.

Er staat dan een groen slotje met All United B.V. 

Gebruik dus NOOIT een link vanuit een e-mail die (vanuit ons) verzonden wordt.

Tip voor leden:

Log nooit in via een link die je lijkt te ontvangen vanuit de sportclub, AllUnited of je sportbond. Gebruik hiervoor altijd de login via de website zelf.

Voor de zekerheid en veiligheid kun je links bovenin op de clubwebsite checken of het ssl certificaat wordt getoond. Zodra dit zo is zul je een grijs slotje zien

In het kader van voorkomen is beter dan genezen, willen we jullie tippen dit aan jullie leden kenbaar te maken via e-mail, website of app. 

Alvast bedankt

William van Rijn – AllUnited