Per 25 mei a.s. is het zover. Dan treedt de verscherpte private wetgeving (AVG) in. Dit heeft ook consequenties voor verenigingen. Omdat wij zien dat er nu veel clubs zijn met vragen, hebben wij de meest voorkomende vragen met antwoord op een rij gezet. Deze kun je vinden op: https://www.allunited.nl/avg/

Wat doen wij om ‘AVG-ready’ te zijn?
Gelukkig bleek er veel goed, maar al enige tijd zijn wij wel binnen ons systeem een aantal zaken rond het verwerken van persoonsgegevens aan het aanscherpen. Denk hierbij aan:
(inschrijf) formulieren
Het vooraf vragen om toestemming voor het vastleggen van  persoonsgegevens onder vermelding van de Privacy Policy en daarnaast ook de mogelijkheid bieden tot

het verwijderen van overbodige velden (data minimalisatie) op het formulier.
Recht tot vergetelheid
Ervoor zorgen dat de informatie in het systeem niet meer herleidbaar is tot een natuurlijk persoon. Ook wanneer er een back-up wordt teruggezet zullen deze gegevens niet meer te herleiden zijn.

Recht tot uitschrijven nieuwsbrief


Voor ontvangers van verenigingsnieuwsbrieven komt er een extra mogelijkheid om je hiervoor uit te schrijven. Clubs moeten dan wel gaan nadenken hoe ze bepaalde leden dan wel bereiken. Uiteraard gaan we hierover meedenken.