VV Katwijk

door | okt 27, 2016 | Referenties

VV Katwijk

Voetbalvereniging Katwijk werd opgericht op 17 februari 1939. Vanaf de jaren 80 is het met de vereniging vliegensvlug gegaan. Na het betreden van sportpark “De Krom” in 1985, werden de ambities niet onder stoelen of banken gestoken; VV Katwijk wilde hoofdklasser worden (toentertijd het hoogste amateurniveau). Binnen vier jaar is de club daarin geslaagd.

Het hoogtepunt in de historie van de club vormt de periode 1993-1995 toen Katwijk driemaal op rij de afdelingstitel veroverde. In 1993 en 1994 behaalde Katwijk bovendien de landstitel na spectaculaire duels tegen respectievelijk Holland en Stevo. Na een aantal stabiele jaren werd Katwijk in het jaar 2000 opnieuw kampioen in de Hoofdklasse A. Vervolgens werden de Katwijkers ook algeheel amateurkampioen.

Een aantal jaren later plaatste Katwijk zich voor de Topklasse. Na een vierde en een derde plek in de voorgaande Topklasseseizoenen, mocht Katwijk zich in 2013 laten kronen tot de kampioen. Kers op de taart was de vierde Algehele Amateurtitel. Een seizoen later degradeerde Katwijk naar de hoofdklasse om vervolgens direct weer te promoveren. In het laatste Topklassejaar plaatste Katwijk zich als eerste club voor de nieuwe 2e Divisie.

Situatie voor AllUnited

Voordat wij overstapte naar AllUnited werd onze ledenadministratie centraal bijgehouden in een Excel bestand, waartoe twee personen toegang werd verleend. Als je nagaat dat dit een ledenbestand van 1250 leden en 250 vrijwilligers betreft. Is dit natuurlijk niet ideaal.

Kijkende naar onze communicatiestromen, maakte wij nog gebruik van een elf jaar oude website, welke niet mobielvriendelijk was, en verliep de directe communicatie naar onze leden via  fysieke brieven. Drie keer per jaar stuurde wij deze brieven naar onze 1250 leden.

Waarom iets nieuws

Bij VV Katwijk waren wij opzoek naar een nieuwe totaaloplossing, waarbij de ledenadministratie, de koppeling met de KNVB dataservice, de website en eenvoudige communicatie naar leden geïntegreerd moest zijn. Daarnaast moest deze oplossing gebruiksvriendelijk zijn en diende onze nieuwe website qua design er echt uit te springen ten opzichte van andere voetbalclubs.

Waarom AllUnited

Binnen VV Katwijk hadden wij de ‘oplossing’ al op onze club  rondlopen. Commercieel directeur van AllUnited (William van Rijn) voetbalt bij onze senioren. Na een aantal keer met hem in gesprek te zijn geweest hebben wij AllUnited uitgenodigd voor een presentatie, waarin ons duidelijk werd welke mogelijkheden het pakket biedt, maar zeker ook de flexibiliteit van de organisatie.

Uiteraard hebben wij ook verschillende leveranciers met elkaar vergeleken op basis van functionaliteiten en prijs. De combinatie van prijs, de vele mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid gaven bij ons de doorslag om voor AllUnited te kiezen.

Keuze voor het totaalpakket

Binnen VV Katwijk werd er direct gekeken naar het Club Manager pakket, het meest uitgebreide pakket binnen AllUnited. Echter hebben wij ervoor gekozen om te starten met de ledenadministratie en de website. De VV Katwijk website hebben wij volledig op maat laten ontwikkelen, waardoor wij echt een eigen identiteit hebben ontwikkeld. Doordat AllUnited ons deze kans heeft gegeven, beschikken wij nu over een onderscheidende website waar wij zeer trots op zijn.

In de komende periode zullen wij ook de vele andere mogelijkheden in het pakket stapje voor stapje gaan gebruiken, zodat iedereen langzamerhand kan wennen aan de nieuwe manier van werken.

Wat levert het op?

Door te werken met AllUnited is de overzichtelijkheid een stuk groter geworden, doordat meer mensen inzicht hebben in de gegevens die voor hun van toepassing zijn. Hierdoor is de hoeveelheid werk voor de vrijwilligers verminderd en kan er zeker op het gebied van communicatie een hoop tijd en geld worden bespaard. Daarnaast is de directe communicatie naar leden nu veel gerichter.

Hoe wordt de service van AllUnited ervaren?

Top!

Welk advies zou jij geven aan verenigingen die in dezelfde schoenen staan?

Kies voor AllUnited!

AllUnited

AllUnited