AllUnited 3.0 .. een sneak preview

Samen met ons moederbedrijf AanZee Service Design hebben we ons ingezet om de look & feel van AllUnited grondig te veranderen. Inzet: een zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk design.

Met het nieuwe design zal er met name voor deze gebruikers een nieuwe wereld geopend worden. Een belangrijk mikpunt hierin is een zo logisch mogelijke opbouw van de schermen door het hele programma. Eén van de grootste veranderingen is de actiebalk rechts in beeld. Dit verschaft je snel inzicht in alle mogelijke, direct aanklikbare, acties die je binnen één scherm kunt uitvoeren. Andere nieuwe onderdelen zijn snelfilter- en waarschuwingsblokken. De één zal je snel helpen vinden wat je zoekt en de ander zal je helpen attenderen op het uitvoeren van je taken.

Nieuwe benamingen: Relaties wordt Contacten

Diverse menuknoppen zullen worden hernoemd. Zo wordt Relaties vervangen door Contacten. Dit sluit beter aan met de benaming bij andere programma’s en apparaten en is dus meer van deze tijd.

Aanpassingen schermen

Qua look & feel worden de nieuwe schermen een wereld van verschil. Wellicht in het begin even wennen… Kon je eindelijk je weg vinden binnen AllUnited en wordt alles weer op zijn kop gezet! Geloof ons… na een tijdje hierin werken, wil je niet anders meer…

Het contact overzichtsscherm

Moest je voorheen filteren voor een overzicht. Nu kom je al direct in een lijstweergave terecht waar je per relatie de belangrijkste gegevens ziet en van waaruit je acties kunt doen, zonder dat je per se de contactkaart zelf in hoeft te gaan. Denk hierbij aan het mailen, bellen of sms’en.

De contactkaart

De contactkaart wordt veel flexibeler qua opzet. Het startscherm zal beginnen met persoonlijke – en contactgegevens. Welke data je hier als vereniging wilt tonen is zelf te bepalen. Je kan de velden gaan minimaliseren, maar ook naar eigen wens uitbreiden met eigen velden. Wel geldt dat verenigingen, waarbij er sprake is van bondsuitwisseling, diverse velden verplicht krijgen welke niet zelf zijn aan te passen.

Er komen aparte schermen voor financiële zaken, lessen en evenementen en functies. Rechten met betrekking tot kijken en muteren kunnen hierdoor beter gemanaged worden. Zo kan je heel makkelijk de diverse commissies toegang geven voor de voor hen relevante informatie.

Facturen

Facturen worden beter inzichtelijk en zijn op regelniveau aan te passen. Verder is het scherm compact opgebouwd, zodat je heel makkelijk zonder te scrollen de factuur in concept kan bekijken of bijvoorbeeld direct kan boeken. Aan de kleur van het bedrag kan je direct zien of dit een positief of negatief bedrag is.

Planningsmodule

De planningsmodule gaat vooralsnog de grootste update krijgen. Er is een handige dag, week of maand agenda waaruit je kan werken. De visuele vormgeving geeft je helder inzicht in de bezetting van bijvoorbeeld de bardiensten en/of de wedstrijden die deze periode ingepland staan.

In één oogopslag wordt helder, waar je aandacht als planner gewenst is. Via de actieknoppen voeg je eenvoudig diensten toe, stuur je een bericht via mail of sms, activeer je de automatische berichtgeving of plan je bijvoorbeeld eenvoudig diensten in.

AllUnited 3.0 gaat zorgen voor meer overzicht en snellere bewerkbaarheid en is geënt op de gemakken van onze gebruikers.

Kan je ook niet wachten? Wij in elk geval niet. Dit zal natuurlijk het nodige vergen van onze ontwikkelaars. Dus wij vragen jullie geduld.