De meest gestelde vragen over

Advantage Afhangbord FAQ’s

Algemeen

Wat zijn de kosten van het nieuwe Afhangbord?

De software valt onder je AllUnited manager pakket en is dus gratis te gebruiken.

De hardware (22” scherm en diefstal beveiligde wandbeugel) plaatsen wij kosteloos. Ook zorgen we voor de installatie en ondersteunen wij u vrijblijvend bij eventuele (technische) problemen. Alleen voor het plaatsen van clubadvertenties, -nieuws en -evenementen op het nieuwe Afhangbord vragen we een jaarlijkse vergoeding. Wenst u dit niet, dan kunt u kiezen voor de gratis variant.

Voor het nieuwe Afhangbord heeft u de keuze uit drie varianten:

  • Gratis: naast afhangen toont het scherm KNLTB nieuwsberichten (van knltb.nl) en advertenties van de KNLTB(-partners).
  • €200 per jaar: naast afhangen toont het scherm advertenties, nieuwsberichten en evenementen van uw club en de KNLTB (ieder 50%).
  • €500 per jaar: alleen uw club bepaalt de advertenties, het nieuws en de evenementen  die er op het scherm worden getoond.

De KNLTB installeert in eerste instantie de €200 variant bij alle verenigingen. Zo kunt u enige tijd vrijblijvend kennismaken met het nieuwe systeem. Tot 1 april 2018 kunt u bepalen of u toch liever kiest voor de €0 of de €500 variant. Wilt u de €200 variant blijven gebruiken vanaf 1 april 2018? Dan hoeft u niets te doen. In april factureren wij de €200* of €500*, afhankelijk van uw keuze.
* Exclusief 21% BTW.

Hoe kunnen wij eigen advertenties tonen op het afhangbord?

Dit is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik mijn (sponsor)banen hernoemen?

Ja, dat is mogelijk. De namen die wij in eerste instantie meegeven, kan de vereniging zelf aanpassen bij het personaliseren.

Kan ik ook hallen of andere zaken zoals mijn clubhuis verhuren?

Ja, dat kan. Binnen onze applicatie kun je naast banen ook andere “locaties” toevoegen om te verhuren. Alle locaties op je club kun je beschikbaar stellen voor verhuur of reservering door specifieke groepen. Dat kan zelfs via de terminal als je bijvoorbeeld “geautoriseerd” bent om een specifiek object te reserveren.

Kunnen leden op de dag zelf hun reservering nog verwijderen?

Zolang de reservering niet reeds actief is (= afgehangen), is deze reservering nog te verwijderen. Ook is het mogelijk dat een reeds begonnen baanreservering gestopt kan worden. Beide instellingen staan in het afhangbordrooster.

Zijn trainingen en lessen meteen geblokt op de banen?

Ja. Als jij bijvoorbeeld een training aanmaakt in onze applicatie, een tennisles op baan 5, of een evenement of wedstrijd laat plaatsvinden op een veld, kan deze niet meer worden gereserveerd. Alle locatie onderdelen in onze applicatie zijn geïntegreerd.

Wordt de activiteit Padel ook uitgewisseld?

Ja. Je kunt de activiteit padel aanmaken of meerdere activiteiten met padel waaraan je de bondsuitwisselings categorie Padel koppelt. Zodat dit wordt uitgewisseld via de nieuwe interface.

Kunnen de namen of foto’s van mensen in alle reserveringen worden getoond?

Vanwege de nieuwe wet (AVG) die per maart 2018 geldt, zijn er in AllUnited verschillende instelmogelijkheden. Klik hier voor meer informatie. Het is voor de beheerder wel mogelijk om in de backoffice van AllUnited te kijken.

Zijn reserveringen over meerdere locaties voor een periode te herhalen?

Dit is afhankelijk van het reserveringstype. Er kunnen beperkingen gelden (bijvoorbeeld bij afhangen), maar voor de meeste reserveringen kunnen meerdere locaties tegelijk over periode worden herhaald. Het is zelfs mogelijk om uitzonderingen te maken bij feestdagen om de reeks te onderbreken.

Zijn er mogelijkheden als onze accommodatie gedurende bepaalde periodes dicht is?

Hiervoor kunnen afwijkende roosters worden aangemaakt welke het (standaard) rooster op deze dagen vervangen.


Leden zijn niet in staat deze locaties te reserveren.
Baanbeheerders zouden deze locaties wel kunnen reserveren, bijvoorbeeld om tijdens de vakanties baanonderhoud uit te voeren. 

Starten met AllUnited Advantage

Hoe kan een terminal worden besteld?

Voor KNLTB-verenigingen zijn KNLTB en AllUnited een samenwerking aangegaan om lagere prijzen te realiseren voor de benodigde terminal. Door deze samenwerking zijn deze terminals via de bond te verkrijgen met een drietal prijskaartjes. De vereniging kan kiezen uit de jaarlijkse bedragen van € 0, € 200 en € 500. Afhankelijk van de gekozen (kosten)variant komt er ruimte ter beschikking voor de vereniging voor de eigen sponsoren.

Niet KNLTB-verenigingen kunnen kijken op de website van Central Point. Hiervoor is een speciaal portaal ingericht waarbinnen de benodigde apparatuur te bestellen is. AllUnited zit hier verder niet tussen.

Hoe ziet de uitrol omtrent de terminals eruit?

Een KNLTB-vereniging dient een afspraak te maken in overleg met hun KNLTB-accountmanager. De KNLTB brengt AllUnited op de hoogte van de afspraak wanneer de nieuwe terminal wordt geïnstalleerd.

Niet KNLTB-verenigingen kunnen deze afspraak via Central Point laten plaatsvinden.

AllUnited verzorgt een gratis inrichting van haar afhangbord voor de vereniging op basis van het aanvraagformulier. Vervolgens heeft de vereniging de keuze om het afhangbord zelfstandig te personaliseren of AllUnited te vragen deze instellingen betaald door te voeren.

Bij complexere afhangborden adviseren wij de vereniging om AllUnited standaard in te schakelen om de gewenste situatie te realiseren. Onder complexer kan de vereniging denken aan meerdere roosters binnen verschillende dagen en locaties, met afwijkende restricties verdeeld over allerlei geautoriseerde groepen.

Wij beschikken als vereniging al over een terminal

Het Advantage afhangbord van AllUnited werkt voor KNLTB tennisverenigingen alleen op nieuwe hardware geleverd door de KNLTB. Via jullie KNLTB accountmanager kan een afspraak gemaakt worden voor een nieuwe installatie. De reeds aanwezige ‘oude’ hardware (bruikleen) wordt vervangen door de nieuwe hardware. Indien de oude hardware uw eigendom was dan wordt deze uiteraard niet meegenomen. Vanaf de installatie kan uw vereniging gelijk aan de slag met uw nieuwe afhangbord.

Commerciële parken en niet bij de KNLTB aangesloten tennisverenigingen kunnen wel eigen hardware gebruiken. Neem hiervoor even contact met ons op.

Kan mijn eigen led verlichting aangesloten worden?

De meeste led verlichting werkt met het aanroepen van de API. Wij koppelen nu met Lumosa, AAA-Lux en Sport technologies. Philips is bezig met de koppeling via meshlink. Meshlink maakt in opdracht van de KNLTB een algemene interface, zodat niet elke leverancier het wiel hoeft uit te vinden.

Instellen Led-verlichting

In AllUnited kan ingesteld worden welke banen gekoppeld moeten worden. Ook is het mogelijk de lichtsterkte in te stellen per reserveringstype (competitie, toernooi etc.). Meer informatie hoe dit werkt, kun je hier vinden. AllUnited stuurt 1x per dag alle reserveringen door voor de volgende dag. Op de dag zelf worden de reserveringen realtime doorgestuurd. Met de Led-leverancier kunnen afspraken gemaakt worden over o.a. hoe lang het licht moet blijven branden na afloop baanreservering.

Installatie bij KNLTB-verenigingen

Waarmee moet ik rekening houden voor en tijdens de installatie?

Naast het eenvoudig afhangen, de koppeling met de AllUnited ClubApp en de beschikking over een groter scherm, biedt het nieuwe Afhangbord de mogelijkheid om op afstand te reserveren en in het WIFI netwerk van de club je reservering te bevestigen. Daarvoor is het IP adres van je WIFI netwerk van belang bij het activeren van de ClubApp.

Ook is het nieuwe scherm een stuk groter en is er dus meer ruimte nodig. Het huidige scherm is 37 cm x 31 cm 9,5 cm (BxHxD). De afmetingen van het nieuwe scherm zijn 52,4 cm, 32,4 cm en 3,8 cm (BxHxD).

Past het nieuwe scherm niet op de huidige plek van uw Afhangbord, dan verzoeken we u om voorafgaand aan de installatieafspraak een nieuwe plek te bepalen waar stroom is (220 volt) en een ethernetkabel (UTP RJ45 met internetverbinding) ligt.

Ook als u via het scherm uw sponsors, clubnieuws en evenementen prominenter in het zicht wilt hebben, raden wij u aan een meer opvallende plek te kiezen voor uw nieuwe scherm.

Wanneer wordt mijn huidige terminal vervangen en de software geïnstalleerd?

De KNLTB Accountmanager neemt de komende periode telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen en een en ander toe te lichten.

Wie van de club moet aanwezig zijn bij de installatie en hoeveel tijd kost het?

Het zou het beste zijn als de Beheerder Afhangbord aanwezig is. Mocht dit niet lukken, dan iemand anders die toegang heeft tot het clubhuis. De installatie duurt maximaal een uur.

Krijg ik voor het nieuwe Afhangbord een contract en hoe zit het met het huidige contract?
Ja, u krijgt van uw KNLTB accountmanager een nieuw contract toegestuurd dat is afgestemd op de vernieuwde keuzes en gebruiksmogelijkheden van het Afhangbord. Daarin gaan we in eerste instantie uit van de €200 variant omdat dit bedrag overeenkomt met de jaarlijkse kosten van uw huidige Afhangbord. Wilt u van variant veranderen, neem dan contact op met de KNLTB.
Worden de huidige instellingen en data van mijn afhangbord meegenomen?
Nee, deze instellingen en data dien je zelf op voorhand opnieuw in te stellen. AllUnited zal een standaard indeling klaarzetten aan de hand van ons aanvraagformulier, maar moet daarna zelf nog aangepast worden.
Wat gebeurt er als mijn scherm kapot gaat?

Voor de hardware heeft de KNLTB een garantie van vijf jaar afgesloten. Mocht uw scherm bij normaal gebruik binnen vijf jaar kapot gaan, dan vervangen zij uw scherm kosteloos. Wij gaan ervan uit dat uw vereniging het scherm tegen diefstal en misbruik verzekert. Bij diefstal of schade door misbruik brengen wij de kostprijs van het scherm en de plaatsingskosten in rekening.

TIP bij storingen: haal zowel het scherm als de router even van de stroom (soft reset) en sluit deze na 30 seconden weer aan. Dit lost veel problemen op.